LOREM IPSUM DOLOR

Kelionė

Šiaurės Lietuvos dvasiniai centrai

212

Šiaurės Lietuvos dvasiniai centrai

Išvykstame iš Šiaulių. Vykstame į Palendrių Šv. Benedikto vienuolyną, įsikūrusį Palendrių kaime, Kelmės rajone. Pabuvojame vienuolyne ir pasigrožime nuostabia monumentalia gamta – iškiliomis kalvomis, įvedančiomis į Žemaičių aukštumą, aukštu dangumi, Vainagių giria.

Vykstame į Kražių miestelį, išsidėsčiusį abipus Kražantės, kurio senoji dalis saugoma kaip urbanistikos kultūros vertybė. Vienas istorinių paminklų – išlikęs renesansinis buvusios jėzuitų kolegijos pastatas (XVII a. pradžia). Vienuoliai jėzuitai Kražiuose įsikūrė 1608 m. 1614 m. J. R. Chodkevičius jiems užrašė 7 kaimus, o 1615 m. Mikalojus Kristupas Radvila dovanojo žemės sklypą su nebaigta statyti pilimi. Jėzuitai pilį pertvarkė ir 1616 m. įkūrė Kražių kolegiją, svarbiausią Žemaitijos švietimo ir religinio gyvenimo centrą*. Apsilankome Kražių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje ir šalia jos esančioje Šv. Roko koplyčioje.

Kelionę tęsiame į Tytuvėnus. Lankomės XVII-XVIII a. ant Tytuvos upelio kranto pastatytame vienuolyno ir bažnyčios ansamblyje*. Šiandien buvusio bernardinų vienuolyno ir bažnyčios ansamblis yra vienas iš geriausių barokinių ansamblių Lietuvoje ir Šiaurės Rytų Europoje.

Vykstame į Šiluvą – nediduką miestelį, apsuptą šilų, kuriame 1608 m. apsireiškė Šv. Mergelė Marija. Šis apsireiškimas Šiluvoje laikomas vienu pirmųjų Marijos pasirodymu Europoje ir bene vienintelis, kai Dievo Motina kreipėsi į kitos konfesijos žmogų.  Apžiūrime Šv. M. Marijos Gimimo baziliką ir Apsireiškimo koplyčią.

Pasisėmę dvasinės tvirtybės, sugrįžtame į Šiaulius.

Kelionės kaina – sutartinė

 

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė komfortabiliu turistiniu autobusu, ekskursinė programa.

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota:

Kelionės vadovo-gido paslaugos – nuo 70 eurų/grupei

Bilietai į mokamus objektus (*)

  

Papildoma informacija:

Kelionės kaina derinama kiekvienu konkrečiu atveju!

Kelionės programa ir lankytinų objektų skaičius bei tvarka koreguojama pagal užsakovo pageidavimus, poreikius ir galimybes!

Kelionės vadovas-gidas muziejuose ekskursijų neveda!

Bilietų kainos į lankytinus objektus gali keistis!

  

Informacija ir registracija tel. (841) 211103, mob. 861577053 arba

el. paštu info@kelioniuera.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas